Έκανε πίσω, λόγω εκλογών, ο Σγουρός, αλλά προκάλεσε

Μαζική ήταν η προσέλευση των κατοίκων της Φυλής
στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου
Προκάλεσε ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός τους κατοίκους του Δήμου Φυλής που παρενέβησαν, το μεσημέρι της Τρίτης, 18 Μαρτίου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ζητώντας να μην εγκριθούν οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων των μονάδων κομποστοποίησης και παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, στη Χωματερή και στο Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟ.ΠΑ). 
Την ώρα που άνοιγαν το πανώ που έγραφε να απεμπλακεί η περιοχή από τα σκουπίδια, ο Περιφερειάρχης σχολίασε «ναι αλλά να μη ζητάτε λεφτά», φράση που ενόχλησε ιδιαίτερα τον κόσμο, καθώς, στην ουσία, εκφράζει την πάγια θέση του να δέχεται η Χωματερή τα σκουπίδια της μισής Ελλάδας, χωρίς αντιστάθμισμα για τους κατοίκους της Φυλής. 
Προηγουμένως είχε ζητήσει, για λόγους τακτικής, την απόσυρση των δύο θεμάτων, γεγονός που έκανε τους εκπροσώπους των μαζικών φορέων και των δημοτών, που πήραν μέρος στην κινητοποίηση να μιλήσουν για νίκη. Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για μια αναδίπλωση της Περιφέρειας, καθώς όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι τα δύο θέματα θα συζητηθούν, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, δηλαδή μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μάη. Κι αυτό γιατί, ακόμα κι αν το Περιφερειακό Συμβούλιο απορρίψει τις μελέτες , οι εκπρόσωποι των δύο εταιριών θα επανέλθουν, ζητώντας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ή από την Επιτροπή του άρθρου 152 την ακύρωση της Απόφασης. 
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Χρήστος Παππούς και Δημήτρης Τσιουμπρής. Την ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του υποψηφίου Δημάρχου Σάββα Σάββα εκπροσώπησαν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νικηφόρος Δαδάνης, Φωτεινή Κοκκίνου και Αναστάσης Ατζάμπος και την ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΥΛΗΣ, ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Νικολόπουλος. Παρευρέθηκαν ακόμα η Πρόεδρος του Συλλόγου Ζωφριάς, Ευαγγελία Κωβαίου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου κι Αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ζεφυρίου, Γιάννης Μαυροειδάκος κι αρκετοί δημότες.
Δείτε στο βίντεο πως αποσύρθησαν από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου τα δύο θέματα:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου